Peka din domän till Shopify

Börja med att logga in i Directadmin. Är du osäker på hur du kommer hit kan du kika i denna guide.

Navigera sedan till Account Manager -> DNS Management

På denna sida får du sedan upp en hel del DNS-poster. Du kan börja med att ta bort båda pekningarna för www samt alla dubbletter för smtp, pop, mail, ftp och dindomän.se. Notera att det inte är alla konton som har dubbletter.

Scrolla sedan ner i DNS-zonen tills du ser ipv6-posterna AAAA och ta bort www samt dindomän.se. squarespace1.jpg

Nu när DNS-zonen är städad så ska vi lägga till de DNS-poster du har fått av Shopify. Notera att ip-adresser och övrig information som anges i guiden enbart är exempel, ni ska ha fått egna värden av Shopify som ska klistras in här.

Vi börjar med att lägga till den ip-adress ni har fått i form av A-pekare. Klicka på den gröna knappen ADD Record högst upp i DNS-zonen. Klistra sedan in de uppgifter ni har fått likt bilden nedan. squarespaceadd.jpg squarespace2.jpg

När ni lagt till Ip-adressen så ska vi även lägga till den andra posten vilket bör vara en CNAME med namn www. Klicka igen på ADD Record högst upp i DNS-zonen, ändra Record Type till CNAME, klistra sedan in namnet på på dnsposten från Shopify och även värdet under "value". Notera punkten i slutet på värdet, en CNAME-post ska alltid avslutas med en punkt. shopify.jpg

Nu är dessa DNS-poster inlagda och ni ska kunna verifiera domänen hos Shopify inom 5-10 minuter..