Skapa olika paket för användare

I den här guiden går vi igenom hur du lägger upp paket för dina användare i Direct Admin.

Som återförsäljare vill man ofta kunna erbjuda en rad olika tjänster och möjligheter. Här kan du lägga upp skräddarsydda paket för olika ändamål. I den här guiden förklarar vi lite vad de olika fälten betyder. Som standard finns det inga paket inlagda och för att kunna lägga upp en ny användare måste det finnas åtminstone ett paket aktiverat.

Börja med att logga in på Direct Admin. Är du osäker på hur du gör kan du följa denna guide

Navigera till:

1. De fyra punkterna till vänster i menyn
  2. Se till att du är under "Reseller" vyn samt klicka på Account Manager
  3. Klicka på "Manage User Packages 1.png

Här har du en överblick på de paket du har. För att lägga till ett paket klickar du på "+ Add package". 2.png

Här ställer du in vad ditt paket ska innehålla. I listan nedan har du en förklaring för de olika fälten. (Kryssar du i Unlimited till höger om fälten innebär det att användare med paketet delar på huvudkontots totala resurser)

1. Bandwith (MB) = Hur mycket bandbredd i Megabyte paketet ska tillåta.

2. Disk Space = Hur mycket utrymme som får nyttjas

3. Inode = Antalet filer som får läggas upp (Rekommendationen är att låta den vara Unlimited)

4. Domains = Antalet Domäner som tillåts

5. Sub-domains = Antalet subdomäner som tillåts

6. E-mail Accounts = Hur många E-postkonton som får skapas

7. E-mail Forwarders = Antalet vidarebefordringar som är tillåtna för mail

8. Mailing Lists = Antalet maillistor som får användas

9. Autoresponders = Hur många Autosvar på mail som får läggas in

10. MySQL Databases = Antalet databaser man får tillgång till

11. Domain Pointers = Antalet Domain Pointers som får läggas till

12. FTP Accounts = Antalet FTP-konton som får skapas

13. CGI Access = Här ställer du in om paketet ska tillåta tillgång till CGI

14. PHP Access = Här ställer du in om paketet ska tillåta tillgång till PHP (Rekommendationen är att låta den vara på)

15. SpamAssassin = Här ställer du in om man ska kunna få tillgång till att använda SpamAssassin som är vårt verktyg för spamhantering för mail.

16. Catch-ALL E-mail = Här ställer du in om man ska kunna få lägga till Catch-All på kontot 3.png

17. SSL Access = Här anger du om man ska få tillgång till SSL

18. SSH Access = Aktiver SSH om kunder med paketet ska kunna ansluta till sitt konto via SSH

19. Cron Jobs = Här ställer du in om du ska tillåta kronjob

20. Redis = Här ställer du in om Redis ska vara tillgängligt

21. Login Keys = Här ställer du in om du ska tillåta Login Keys. Alltså tillfälliga inloggningsnycklar för kontot.

22. DNS Control = Här ställer du in om kunder ska kunna hantera sina egna DNS inställningar

23. Suspend at Limit = Aktivera Suspend at Limit om kontot ska låsas när användningen av resurserna når gränsen

24. Skin = Här ställer du in vilket tema som ska användas för konton som har det aktuella paketet.

25. Language = Här ställer du in vilket språk som ska vara aktiverat

26. Feature Sets - Policy = Här ställer du in om kontot endast ska vara tillgängligt för E-post eller endast för DNS hantering. Core Functions ger tillgång till alla grundfunktioner.

27. Plugins Allow/Deny - Policy = Här ställer du in vilka funktioner som ska vara aktiva för kontot. Rekommendationen är att ni låter den vara på "Allow All".

28. Package Name = Här väljer ni vad ni ska döpa ert paket till.

29. När ni fyllt i alla uppgifter klickar ni på "save" för att lägga upp paketet. 4.png