Anslut till ditt webbhotellskonto via FTP och Filezilla

I den här guiden går vi igenom hur man ansluter till sitt konto via FTP. **

Det finns en hel del olika varianter av FTP-klienter att välja mellan. Vi har valt att använda oss av Filezilla i den här guiden. Börja med att ladda hem klienten från deras hemsida: Filezilla

Välj "Download Client". När ni laddat hem filen installerar ni den. Tänk på att det kan se lite olika ut beroende på vad ni har för version samt operativsystem. Funktionen är dock samma. Starta upp Filezilla när ni installerat programmet.

Klicka sedan på ikonen för "Site Manager" under "File". 1.png

Klicka sedan på "New Site"(1) och välj sedan passande namn för anslutningen(2).

Till höger har ni sedan inställningarna för anslutningen.

1. Protocol = här väljer ni FTP - File Transfer Protocol
  2. Host = Serveradressen till ert webhotell. (den hittar ni i kundzonen. Klicka på hantera till höger om er webhotellstjänst så ser ni vilken server ni ligger på)
  3. Port = 21 (Standar för FTP)
  4. Encryption = Require explicit FTP over TLS (Säkrare än FTP utan TLS)
  5. Logon Type = Här kan ni ställa in lite som ni vill. Ask for password är säkrast eftersom den inte sparar lösenordet på datorn.
  6. User = Här skriver ni in användarnamnet på ert FTP-konto.
  7. Password = Om ni valt Logon type normal anger ni lösenordet för ditt Direct Admin konto här, annars anger ni det i rutan som kommer upp efter connect
  8. Connect = Klicka här för att ansluta till ert FTP-konto

Här ser ni hur det ser ut när ni anslutit. Om allt gått som det ska ser det ut som till vänster i bild(1). Nedanför ser ni även filerna som är lokalt på er dator(2) samt till höger har ni filerna och mapparna som ligger på ert FTP-konto (3). 3.png

Om ni vill ansluta via SFTP istället följer ni den här guiden