Jämförelse mellan Bas och Prime-paketen

Går du i tankarna på att köpa ett nytt webbhotell men vet inte vilket webbhotellspaket du ska välja? I denna artikel går vi igenom skillnaderna mellan Baspaketen och Prime-paketen så att du enklare ska kunna välja rätt paket för dig.

Vad ingår i de olika paketen?

Det du behöver tänka på när du väljer webbhotellspaket är bland annat prestandan och resurserna som tillkommer med de olika paketen, men också hur mycket du får plats på webbhotellet. Allt innehåll såsom hemsidor, databaser och e-postadresser delar på det totala diskutrymmet på webbhotellet.

Resurser Standard Special Återförsäljare Prime #1 Prime #2 Prime #3
Diskutrymme 2 GB 10 GB 50 GB 50 GB 100 GB 200 GB
Trafik/mån 50 GB 250 GB 3000 GB 3000 GB 3000 GB 3000 GB
Minne 1 GB 2 GB 4 GB 8 GB 16 GB 32 GB
Processorkärnor 1 2 4 4 8 16
Redundant lagring
LightSpeed Cache
Daglig backup Ja, sparas i
7 dagar
Ja, sparas i
7 dagar
Ja, sparas i
7 dagar
Ja, sparas i
30 dagar
Ja, sparas i
30 dagar
Ja, sparas i
30 dagar
Egen hantering
av backups
Reseller möjlighet Nej Nej Ja Tillägg Tillägg Tillägg
SSH
SFTP
OPcache
Redis
Kopage Sitebuilder
SSL Certifikat Gratis via
Let's Encrypt
Gratis via
Let's Encrypt
Gratis via
Let's Encrypt
Gratis via
Let's Encrypt
Gratis via
Let's Encrypt
Gratis via
Let's Encrypt
Domäner Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Subdomäner Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat
E-postadresser Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Databaser Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat
FTP-konton Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Startavgift 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr

Rekommendationer

Om du har tänkt att ha dina kunder eller andra personer/företags hemsidor lagrade på ditt webbhotell måste du köpa Återförsäljarpaketet eller lägga till Prime Reseller tillägget för någon av Prime-paketen.

Den största skillnaden mellan ett Baspaket och Prime-paketen är att Prime-paketen kommer med LiteSpeed Web Server och kan då utnyttja server-cachning istället för att bara förlita sig på webbläsar-cachning. En hemsida gjord i Wordpress passar bäst på ett Prime-paket.

Standardpaketet - Om du har en mindre eller statisk hemsida, eller bara vill använda din domän som e-postadress rekommenderar vi Standardpaketet. Detta paketet passar oftast inte bra ihop med Wordpress.

Specialpaketet - Om du har krav på lite mer diskutrymme men har en lite enklare hemsida rekommenderar vi Specialpaketet. Detta paketet passar oftast bra ihop med Wordpress om du använder ett sofistikerat Cache-system och optimerar hemsidan.

Återförsäljare - Om du tänkt ha dina kunder eller andra personer/företags hemsida lagrad på ditt webbhotell rekommenderar vi Återförsäljarpaketet. Detta paketet passar även bra ihop med Wordpress, men hemsidan kan behövas optimeras och användning av ett sofistikerat Cache-system är att rekommendera.

Prime #1 - Om du har en hemsida gjord i Wordpress eller annat CMS-system rekommenderar vi detta paketet. Detta paketet har också gott om diskutrymme så att din hemsida kan växa. Med detta paketet kan du också köpa till Prime Reseller och därmed kan du lagra dina kunder och andra personer/företags hemsidor på ditt webbhotell.

Prime #2 - Detta paketet rekommenderas till dig som har stora krav på prestanda och resurser. Med 100 GB i diskutrymme, 16 GB ram och 8 CPU kärnor klarar detta paket de flesta hemsidor och applikationer. Med detta paketet kan du också köpa till Prime Reseller och därmed kan du lagra dina kunder och andra personer/företags hemsidor på ditt webbhotell.

Prime #3 - Detta paketet rekommenderas till dig som har stora krav på prestanda och resurser. Med 200 GB i diskutrymme, 32 GB ram och 12 CPU kärnor klarar detta paket de flesta hemsidor och applikationer. Med detta paketet kan du också köpa till Prime Reseller och därmed kan du lagra dina kunder och andra personer/företags hemsidor på ditt webbhotell.