Lägga till domän på webbhotellskonto

Om du har registrerat en ny domän eller flyttat en domän till oss behöver du också lägga till den på ditt webbhotellskonto om du tänkt använda den hos oss. När den läggs till på ditt konto skapas det bland annat upp kataloger där du kan lägga in dina hemsidefiler samt att det skapas upp en DNS-zon för domänen. Denna DNS-zon används dock inte såvida inte domän också använder våra namnservrar. Se här hur du byter namnservrar.

Logga in i Directadmin. Är du osäker på hur du kommer hit kan du kika i denna guide.

Navigera sedan till Account Manager -> Domain Setup

Lägga till domän

Tryck därefter på den gröna knappen ADD NEW.

Lägg till-knapp

Här inne skriver du sedan in den domänen du vill lägga till (OBS: utan http:// eller https://) och trycker sedan på CREATE

Skapa domän

Nu skapas en DNS-zon upp för domänen samt tillhörande kataloger i ditt filsystem, dit du kan t.ex. kan ladda upp hemsidefiler.