Skapa CalDav anslutning för din kalender

Skapa en CalDAV anslutning

Om du vill synka ihop din roundcube kalender med en extern klient måste du skapa upp en så kallad CalDAV anslutning. I den här guiden går vi igenom hur du skapar upp en CalDAV anslutning i RoundCube - Webmail.

Börja med att logga in på din webmail. Här är en guide på hur du loggar in på din webmail 1.png

Klicka sedan på kalenderikonen i menyn 2.png

Hovra med musen över din kalender för att få fram pennan till höger 3.png

klicka sedan på "Sync calendar" i menyn 4.png

Här ställer du in själva CalDav anslutningen.

1 Välj det namn du vill ha för anslutningen

2 Välj ett lösenord du vill ha för anslutningen.

3 Här ställer du in om kalendern inte ska få ändras genom anslutningen. Om du aktiverar Read Only kommer du inte kunna lägga till eller ta bort händelser i din kalender genom klienten. Rekommendationen är att låta den vara inaktiverad.

4 Klicka sedan på "Add" för att spara inställningarna* 5.png

Här ser du en sammanställning för din CalDav anslutning. Dessa inställningar behöver du ha när du synkroniserar din kalender till en extern klient. 6.png

För att lägga in din calender i Thunderbird kan ni följa den här Guiden: Thunderbird
För att lägga in din calender i din iPhone/iPad kan ni följa den här Guiden: iPhone/iPad