Skapa DNS-zon

Om du inte har något webbhotell hos oss och vill lägga in andra pekare för din domän så måste du skapa upp en DNS-zon i kundzonen. DNS-zon ingår gratis i domäntjänsten.

Detta gör du genom att trycka på hantera för den domänen som du vill skapa upp DNS-zonen för

Där går du in under DNS/Namnservrar

Här ser du dina namservrar som domänen har, och lite längre ner har du ”Skapa DNS-zon”

Här skriver du i en IP adress (detta kan vara vilken som helst då den bara är till för att skapa upp zonen, du tar sen bort de pekare som du inte ska använda)

Spara

Då kommer DNS-zonen skapas upp. Du kan nu plocka bort de pekare som du inte ska använda, samt lägga till önskade pekare.