Hur du byter ägare på en domän

I den här guiden går vi igenom hur man genomför ett ägarbyte för en eller flera domäner via Kundzonen hos oss.

Börja med att logga in på Kundzonen och gå till sidan Domännamn.

Skapa en ny överlåtelse

Hantera domänöverlåtelse

För att starta en ny domänöverlåtelse klickar du först på länken Hantera domänöverlåtelse längst upp på sidan Domännamn. image.png

Skapa ny överlåtelse

I denna vyn kan du se dina tidigare gjorda överlåtelser. För att skapa en ny klickar du på länken Skapa ny överlåtelse längst upp på sidan. image.png

Välj domän att överlåta

Välj vilken eller vilka domäner du vill överlåta. Du kan välja flera åt gången men de måste då vara registrera på samma ägare. Om du vill överlåta en eller flera andra domäner som är registrerade på annan ägare måste du skapa en ny överlåtelse för den/de domänerna. image.png

Ange den nya ägarens kontaktuppgifter

När du har valt vilken domän du vill överlåta klickar du sedan på fliken Ny ägare. Här skriver du in den nya ägarens kontaktuppgifter. image.png

När du har skrivit in den nya ägarens kontaktuppgifter ska du sedan klicka på knappen Validera uppgifter för att validera uppgifterna. En kontroll görs för att säkerställa att uppgifterna är giltiga.

Beställ ägerbytet

Nu har du valt vilken/vilka domäner du vill överlåta samt angivit den nya ägarens kontaktuppgifter. För att sedan beställa överlåtelsen klickar du på knappen Beställ. image.png

Betala överlåtelseavgiften

Du kan välja att betala överlåtelseavfigten via Swish, Direktbetalning (kort), Bankgiro, Autogiro eller Prepaid. Så snart betalningen har inkommit så fortsätter processen och både nuvarande och nya ägaren kommer få ett mail om överlåtelsen. image.png

Verifiera ägarbytet

När betalningen har inkommit skickas det ut ett mail till den nuvarande ägarens e-postadress samt den nya ägarens e-postadress för att verifiera överlåtelsen. Det görs genom att klicka på länken i mailet och därefter signera överlåtelsen med Bank-ID. image.png

Så snart båda parter har signerat överlåtelsen via Bank-ID och signeringen har gått igenom får vi in ärendet. Efter nogrann kontroll och verifikation så utförst överlåtelsen. När överlåtelsen är klar får du ett bekräftelsemail på överlåtelsen.

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår support för hjälp.