Hur du gör en backup i Installatron

Logga in i Directadmin. Är du osäker på hur du kommer hit kan du kika i denna guide.

Navigera sedan vidare till Extra Features -> Installatron Applications Installer

Eftersom du redan har en eller flera hemsidor i Installatron så hamnar du direkt på fliken My Applications, vilket är den flik du ska vara på för att skapa en backup. Du kan välja att skapa backups för en specifik sida eller för flera samtidigt. Nedan har du exempel på båda tillvägagångssätten.

Skapa backup för endast en hemsida

För att skapa en backup för bara en hemsida är det smidigast att klicka på den specifika hemsidans backup-ikon:

Skapa backup för flera hemsidor samtidigt

För att skapa backups för flera hemsidor samtidigt behöver du först markera vilka hemsidor du avser att ta backup på genom att klicka i kryssrutan till höger om de specifika hemsidorna. Därefter klickar du på knappen Backup.

I nästa vy väljer du var på servern din backup ska hamna. I fältet nedanför skriver du vad du vill döpa din Backup till, du kan även välja att låta systemet skapa ett namn genom att lämna fältet tomt. Tryck sedan på Backup

Backup

Det kan ta en liten stund, beroende på hur stora filer är som ska hanteras. När den har laddat klart ligger din backup på servern och du kan nå de via fliken My Backups.

Backup