Hur du loggar in på phpMyAdmin

I den här guiden visar vi hur du loggar in på din phpMyAdmin för att se din(a) databas(er).

phpMyAdmin är ett webbaserat verktyg för att kunna hantera MySQL-databaser.

För att komma till phpMyAdmin kan du antingen navigera dit via DirectAdmin eller komma dit via en URL. Om du har flera databaser skapade på ditt konto och vill kunna se alla dessa behöver du logga in på phpMyAdmin med ditt huvudkonto, alltså samma inloggningsuppgifter du använder för att logga in på DirectAdmin. Om du bara är intresserad av en specifik databas är det istället användarnamn och lösenord till just denna databas du anger när du loggar in till phpMyAdmin. Dessa uppgifter ska du ha fått när du skapade upp din databas.

Om det är en databas tillhörande en WordPress-sida som installerades med hjälp av Installatron valde du troligtvis inte själv dessa databasuppgifter. Du kan dock hitta dessa uppgifter i filen wp-config.php tillhörande domänen.

Navigera via DirectAdmin

Logga in i Directadmin. Är du osäker på hur du kommer hit kan du kika i denna guide.

Väl inloggad navigerar du dig sedan via: Extra features > phpMyAdmin

En ny flik öppnas och här anger du ditt användarnamn och lösenord för databasen och trycker sedan på Logga in:

phpMyAdmin - login

Navigera via URL

Om din domän pekar mot oss kan du, i webbläsaren helt enkelt skriva dindomän.se/phpmyadmin i adressfältet för att komma direkt till inloggningssidan för phpMyAdmin. Du kan annars använda servernamnet i URL:n, t.ex.: Om ditt webbhotellskonto ligger på ns1.inleed.net skriver du in ns1.inleed.net/phpmyadmin i adressfältet.

När du besöker denna URL möts du sedan av inloggningsrutan där du skriver in dina inloggningsuppgifter och trycker sedan på Logga in:

phpMyAdmin - login