Hur du skriver ett mail i webmailen

För att skriva ett mail börjar du med att klicka på den blåa Meddelande-knappen.

webmail

På bilden nedan ser du vyn för att skriva ett mail. Här väljer du bland annat vem mailet ska till och från vilken mailadress du vill skicka mailet med samt om du vill skicka med en bilaga så som ett kort, dokument eller liknande.

Börja med att välja vilken mailadress du ska skicka ifrån. Står din mailadress redan på raden Avsändare behöver du inte göra något.

I fältet Mottagare skriver du in den mailadressen som du vill skicka ditt mail till.

På raden Ämne skriver du vad mailet handlar om. Det är den raden som visas i själva inkorgen hos mottagaren.

Sedan har du den stora rutan, där du författar ditt mail. När du har skrivit klart ditt mail trycker du på Skicka och inom ett par minuter har mottagaren fått ditt mail.

webmail

Formatera text: För att snygga upp texten ytterligare kan du välja att formatera den, tillexempel göra texten fet, kursiv eller ändra storlek på den. För att få fram verktygen för formateringen trycker du på den lilla symbolen till vänster i hörnet på själva textrutan där du författar ditt mail. Se bild nedan.

webmail

Bifoga en fil För att bifoga en fil har du ett fält till höger om själva textrutan som heter Alternativ och Bilagor. Du trycker på Bifoga fil för att välja en fil som ligger på din dator som du vill bifoga i mailet. Tänk på att du inte kan bifoga hur stora filer som helst. Gränsen för hur stor fil du kan bifoga står ovanför knappen Bifoga fil.