Skapa ny MySQL-databas

Logga in i Directadmin. Är du osäker på hur du kommer hit kan du kika i denna guide.

Navigera sedan vidare till:

Account Manager > MySQL Management.

Till höger finns knappen Create New Database som du ska trycka på.

Create new database-knapp

Här ställer du in namn och lösenord på din databas.

• Database Name: Ange namnet du vill ha på din databas
  • Database User: Om du vill ange något användarnamn kan du kryssa ur "Same as database" och skriva in valfritt användarnamn
  • Database Password: Ange ett säkert lösenord för din databas
Tänk på att din databas samt användarnamnet till databasen alltid får ditt DirectAdmin-användarnamn som prefix.

Klicka sedan på CREATE DATABASE.

Skapa upp databas