Skapa DMARC

Guide för att lägga till DMARC-record i DNS för DirectAdmin

Följ stegen nedan för att lägga till ett DMARC-record via DirectAdmin:

1. Logga in på din DirectAdmin-panel.
  2. Gå till DNS Management och välj domänen som du vill skapa DMARC-record för.
  3. Klicka på Add Record för att lägga till en ny DNS-post.
  4. Välj TXT från rullgardinsmenyn för Record Type.
  5. I fältet Name skriver du in _dmarc.
  6. I fältet TXT Data skriver du in DMARC-policyen som du vill använda. Exempel på en grundläggande DMARC-policy är v=DMARC1; p=none;, där p=none anger att inga åtgärder ska vidtas om DMARC-checken misslyckas.
  7. Klicka på Add för att spara DMARC-record i DNS.

Förenklad förklaring av de olika inställningarna

Här är en förenklad förklaring av de olika inställningarna som du kan göra när du lägger till ett DMARC-record via DirectAdmin:

• Record Name: Detta är namnet på DNS-posten som du vill skapa. För DMARC, ska detta fält fyllas i med "_dmarc".
  • TTL: TTL (Time To Live) bestämmer hur länge en DNS-post kan cirkulera på internet innan den behöver uppdateras. Standardvärdet är 14400 sekunder (4 timmar), men du kan välja att minska eller öka detta beroende på dina behov.
  • Record Type: Välj "TXT" som record type, eftersom DMARC-records är formaterade som TXT-poster.
  • Record Value: Detta är där du lägger till DMARC-policyen som du vill använda. Här är en översikt av de olika parametrarna du kan använda i DMARC-recordet och vad de betyder:
    • v: Versionen av DMARC-protokollet du använder. Detta fält är alltid satt till "DMARC1".
    • p: Anger vilken åtgärd som ska vidtas om DMARC-checken misslyckas. Du kan använda "none", "quarantine", eller "reject". "none" kommer bara att generera DMARC-rapporter, "quarantine" kommer att placera meddelanden i mottagarens skräppost och "reject" kommer att neka meddelanden som inte klarar DMARC-testet.
    • rua: Anger den e-postadress som DMARC-rapporter ska skickas till.
    • ruf: Anger den e-postadress som misslyckade DMARC-checks ska skickas till.
    • sp: Anger vilken policy som ska användas för SPF. Detta är ett alternativt sätt att ange SPF-resultatet och kan användas för att öka DMARC-precisionen.
    • adkim: Anger hur DKIM-signaturer ska behandlas. Möjliga värden är "r" (strict) eller "s" (lax).
    • aspf: Anger hur SPF-resultatet ska behandlas. Möjliga värden är "r" (strict) eller "s" (lax).
    • fo: Anger vilken DMARC-resultatkod som ska skickas i DMARC-rapporter. Möjliga värden är "0" (inga fel), "1" (DMARC-fel), eller "d" (alla rapporter).