Hur du byter lösenord till DirectAdmin

Om du av någon anledning behöver byta lösenordet till DirectAdmin kan du antingen göra det via Kundzonen eller inne på DirectAdmin. Om du inte längre kommer ihåg lösenordet till DirectAdmin behöver du göra det via Kundzonen.

När du byter lösenordet till DirectAdmin så byter du även lösenordet till det permanenta FTP-kontot, den permanenta databasen och de permanenta e-postadresserna.

Via Kundzonen

Börja med att logga in på Kundzonen. I listan över dina tjänster kan du se din webbhotellstjänst. Klicka på knappen Hantera till höger om webbhotellstjänsten.

Hantera webbhotell

Byt sedan flik till DirectAdmin

directadmin.jpg

I sektionen DirectAdmin-uppgifter kan du se både ditt användarnamn och byta lösenordet till DirectAdmin. Här behöver du inte skriva in ditt nuvarande lösenord, utan kan ange ett nytt lösenord direkt. När du väl har fyllt i ett önskat lösenord trycker du på Spara ändringar.

directadmin2.png

Via DirectAdmin

För att byta via DirectAdmin behöver du först och främst vara inloggad där först. Därefter navigerar du till rätt sida genom att trycka på ditt användarnamn och därefter knappen Password i rutan som dyker upp.

Navigera till att byta lösenord

Här fyller du sedan i ditt nuvarande lösenord till DirectAdmin under Current DirectAdmin Password och det nya lösenordet under Enter new password.

Inputfält för nytt lösenord

Tryck till sist på knappen SUBMIT för att spara det nya lösenordet.