Synkronisera en staging-sida

Börja med att logga in på DirectAdmin, följ gärna denna guide om du är osäker på hur man loggar in på DirectAdmin.

1. Navigera till Installation Application Installer

När du väl loggat in på DirectAdmin ska du sedan gå till Extra Features -> Installatrion Application Installer. Eftersom du redan har en eller flera hemsidor i Installatron så hamnar du direkt på fliken My Applications, vilket är den flik du ska vara på för att utföra synkroniseringen.

2. Lokalisera din stagingsida

En Staging-sida i Installatrion är märkt med snedvridna vertikala streck som bakgrund.

2. Generera en säkerhetskopia för både Staging-sidan och Live-sidan

Innan du gör en synkronisering mellan Staging-sidan och Live-sidan rekommenderar vi starkt att du skapar säkerhetskopior på både Staging-sidan och Live-sidan. Detta för att man enkelt ska kunna återställa sidorna om något går fel under processen.

4. Synkronisera staging med live

För att starta synkroniseringen så ska du nu klicka på knappen "Sync" på Live-sidan i Installatrion.

5. Granska och bekräfta ändringarna

Innan synkroniseringen startar får du nu upp en lista på de filer och databastabeller som kommer att skrivas över i och med synkroniseringen. Du kan här välja att exkludera specifika filer eller databastabeller som du inte vill ska kopieras över från Staging-sidan till Live-sidan. När du känner dig nöjd med vad som ska kopieras över kan du sedan klicka på knappen "Sync".

6. Invänta och övervaka processen

Nu har synkroniseringen startat och en processstatus visas. Denna status är inte i realtid, så den kan stå fast på 50% för att sen gå till 100% direkt. Gör ingenting under tiden som denna process-status visas. Har den stått och laddat i mer än 1 timme kan du testa att ladda om sidan och se om processen är klar.

7. Granska och testa din live-sida

Nu när synkroniseringen är klar behöver du besöka Live-sidan och säkerställa att allt har kopierats över korrekt och att hemsidan fungerar som den ska. Om något inte fungerar som det ska så kan du testa lösa det direkt på hemsidan, alternativt återställa den backup som du tog innan du startade synkroniseringen. Då går hemsidan tillbaka till hur den såg ut och fungerade innan du startade synkroniseringen.

8. Säkerhetskopiera din live-sida

Om allt fungerar som det ska på Live-sidan efter synkroniseringen så rekommenderar vi att du tar en ny säkerhetskopia på Live-sidan. Det är alltid bra att ha en säkerhetskopia där hemsidan fungerar som den ska om något oväntat uppkommer i framtiden.

Nu är du klar med synkroniseringen och förhoppningsvis har allt fungerar som tänkt. Har du några som helst frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss på supporten.