Lösenordsskydda en hel sida

Det finns flera skäl till att man vill snabbt och enkelt vill lösenordsskydda hela sin sida. En vanlig anledning kan vara att man är i gång med att bygga upp sin nya WordPress-sida och att man då inte vill att besökare ska kunna se något under tiden som man faktiskt bygger upp sidan. En enkel lösning på det är då att lösenordsskydda hela sidan som denna guide handlar om.

Logga in i Directadmin. Är du osäker på hur du kommer hit kan du kika i denna guide.

Du behöver sen komma in i filhanteraren genom att navigera via System Info & Files -> File Manager.

File Manager navigation

Väl inne i filhanteraren navigerar du dig sedan till /domains/dindomän.se/ där public_html-katalogen finns. Högerklicka sedan på denna katalog så får du upp alternativet Protect.

Right click protect option

När du väl tryckt på Protect-knappen får du upp lite alternativ som du behöver fylla i.

Protect options

• Name - Detta är bara ett namn för din egen skull om du skulle ha många lösenordsskyddade hemsidor
  • User - Detta är användarnamnet som används vid inloggningsrutan
  • Password - Detta är lösenord som används vid inloggningsrutan

Klicka sedan på PROTECT så ska din sida nu vara lösenordsskyddad.