Anslut till ditt webbhotellskonto via SFTP och Filezilla

I den här guiden går vi igenom hur man ansluter till sitt konto via SFTP. OBS! Du kan endast ansluta via SFTP via ditt huvudkonto. Det är alltså samma inloggningsuppgifter till huvudkontot som till Direct Admin.

Det finns en hel del olika varianter av klienter att välja mellan. Vi har valt att använda oss av Filezilla i den här guiden. Börja med att ladda hem klienten från deras hemsida: Filezilla

Välj "Download Client". När ni laddat hem filen installerar ni den. Tänk på att det kan se lite olika ut beroende på vad ni har för version samt operativsystem. Funktionen är dock samma. Starta upp Filezilla när ni installerat programmet.

Klicka sedan på ikonen för "Site Manager" under "File". 1.png

Klicka sedan på "New Site"(1) och välj sedan passande namn för anslutningen(2).

Till höger har ni sedan inställningarna för anslutningen.

  1. Protocol = här väljer ni SFTP - SSH File Transfer Protocol
  2. Host = Serveradressen till ert webhotell. (den hittar ni i kundzonen. Klicka på hantera till höger om er webhotellstjänst så ser ni vilken server ni ligger på)
  3. Port = 2020 (Standard är 22, men till våra servrar är det 2020 som gäller)
  4. Logon Type = Här kan ni ställa in lite som ni vill. Ask for password är säkrast eftersom den inte sparar lösenordet på datorn.
  5. User = Här skriver ni in användarnamnet på Direct Admin kontot.
  6. Password = Om ni valt Logon type normal anger ni lösenordet för ditt Direct Admin konto här, annars anger ni det i rutan som kommer upp efter connect
  7. Connect = Klicka här för att ansluta 2.png

Som sagt så är det endast huvudkontot som kan ansluta via SFTP. Det går alltså inte att ansluta till SFTP via ett konto ni själva skapat i Direct Admin.