Importera en Wordpress-sida från annan leverantör

Om du har en Wordpress-sida hos en annan leverantör och vill importera den till ditt webbhotell hos oss, så kan du göra det enkelt via Installatron. De enda uppgifterna du behöver är FTP-uppgifterna till din nuvarande leverantör, och man måste kunna komma åt filerna till hemsidan via det FTP-kontot.

• Börja med att logga in på DirectAdmin och gå till Extra Features -> Installatron Application Installer.
  • Klicka sedan på fliken Application Browser och sök upp Wordpress.
  • Klicka sedan på Hamburgare-menyn till höger om knappen Install this application och välj Import existing install.

Installatron Application Installer

Efter att du har tryckt på Import existing install enligt beskrivningen ovan så ska du nu välja From different account.

Nedan följer en förklaring för den information som skall anges i import-formuläret.

Source:

• 1. URL: Ange adressen (URL) till hemsidan du vill importera. Det är viktigt att hemsidan går att nå publikt.
  • 2. URL IP Address (Optional): Om du använder Cloudflare eller om adressen av annan anledning inte pekar direkt mot servern kan du ange IP-adressen till servern.
  • 3. Protocol: Här väljer du om du vill ansluta via SSH, FTP med TLS/SSL, vanlig FTP eller SFTP. Vanligast är via SSH eller via FTP med TLS/SSL.
  • 4. Server (IP Address or Hostname): Ange serveradressen (hostname) till din SSH eller FTP i form av IP eller Serveradress.
  • 5. Port: Standard för SSH är 22 och Standard för FTP är 21.
  • 6. Username: Ange ditt användarnamn för ditt SSH eller FTP-konto.
  • 7. Password: Ange ditt lösenord för ditt SSH eller FTP-konto.
  • 8. Path: Ange sökvägen till din Wordpress installation.

Installatron Part 1 Import

I sektion nedanför ska du ange destinationen till vart du vill importera din sida:

Destionation:

• 1. Domain: Ange vilken domän du vill importera sidan till. OBS! Se till att katalogen public_html är tom innan du importerar.
  • 2. Directory: Lämnas blankt om du vill att din Wordpress-sida ska importeras direkt in till katalogen public_html.
  • Database Management Här väljer du om det ska skapas en ny databas automatiskt (rekommenderas), eller om du vill använda en som du redan skapat i förväg.*
  • Klicka sedan på knappen import för att starta importen.

Installatron Part 2 Import

Har du fyllt i allt rätt uppgifter så kör den igång importeringen och det kan ta en lite stund innan den är klar. När importeringen är klar ligger din Wordpress-sida kommer du att se installationen i listan på fliken My Applications.