Installera WordPress

WordPress är ett otroligt populärt verktyg för att utveckla sin hemsida med. Allt från egna privata hobbybloggar till stora avancerade webbsidor och -shoppar går att bygga med WordPress. Faktum är att hela 41% av webben är byggd med WordPress. WordPress-systemet i sig är gratis att använda sig av och många av de teman och plugin som finns till WordPress är även de gratis.

För att installera WordPress hos oss kan du antingen själv manuellt ladda ner WordPress-filerna från wordpress.org eller använda det smidiga verktyget Installatron Application Installer som finns installerat på alla våra webbhotell.

Installera WordPress med Installatron

1. Logga in på DirectAdmin. Är du osäker på hur du kommer hit kan du kika i denna guide.
  2. Navigera via Extra features -> Installatron Applications Installer.

Navigera till Installatron

1. Leta här upp WordPress i listan över applikationer och tryck på ikonen. Du kan även söka efter WordPress enligt bilden nedan.

Sök efter WordPress

1. Klicka sedan på knappen Install this application alternativt Install om du har sökt efter WordPress.

2. Du ska nu ha kommit till själva installationssidan där du nu ska fylla i några fält inför installationen. bland annat till vilken domän installationen ska hamna på. De viktiga att fylla:

• Domain: för vilken domän du vill att din installation ska hamna på
  • Directory: Lämna tomt om du vill att installationen ska hamna till din domän i sig, istället för till någon undersida.

Obs: Vill ni installera genom en temporär länk så ni kan nå Wordpress utan att domännamn behöver pekas?

• I rull-listan för Domain, välj alternativet längst ned (ex. https://x.inleed.net/~s123456)
  • Ange ert domännamn i Directory (ex. test.minhemsida.se)

Ni kommer därefter nå sidan med er interna/temporära länk. Se denna guide för hur du hittar den.

• Version: Vilken WordPress-version du vill installera. Rekommenderat den senaste.
  • Language: Vilket språk du vill att din WordPress-installation ska ha. Känner du dig bekväm med engelska rekommenderas det, då det finns mycket mer information och guider att hitta på nätet som är på just engelska.
  • Administrator Username: Ditt användarnamn att logga in till WordPress adminpanel
  • Administrator Password: Lösenordet till adminpanelen
  1. De andra valen kan du lämna som de är. Alla inställningar går självklart att ändra i ett senare skede från WordPress adminpanel.

2. När allt är ifyllt trycker du på install.

3. Du ska därefter kunna se din WordPress-installation inne på listan över installerade applikationer:

WordPress-installation

Du ska nu kunna logga in på WP-admin via exempel.se/admin med de uppgifterna du valde i installation och börja utvecklandet av din nya WordPress-sida! Lycka till!