Installera W3 Total Cache i Wordpress med Redis

W3 Total Cache är en Wordpress-plugin som hjälper till att öka webbplatsens hastighet och prestanda genom att optimera caching. Redis är en populär in-memory databas som kan användas som en cache-backend för W3 Total Cache. I denna guide kommer vi att gå igenom stegen för att installera W3 Total Cache och konfigurera det med Redis.

Steg 1: Installera W3 Total Cache

1. Gå till Wordpress Dashboard och navigera till Plugins -> Add New.
  2. Sök efter "W3 Total Cache" och klicka på "Install Now".
  3. Aktivera pluginet efter installationen är klar.

Steg 2: Aktivera Redis

1. Logga in på DirectAdmin och navigera till Extra Features -> Select PHP version.
  2. Aktivera PHP-modulen "Redis".
  3. Navigera sedan till Extra Features -> Redis Management.
  4. Klicka sedan på "Create new redis instance" för att generera Redis-uppgifter.
  5. Klicka på "Back to list" för att visa listan med Redis-uppgifterna.

Steg 3: Konfigurera Redis i W3 Total Cache

1. Gå till Wordpress Dashboard och navigera till Perfomance -> General Settings.
  2. Klicka på fliken "Page Cache" och välj "Redis" som cache-metod.
  3. Ange Redis-serverns Ip-adress (HOST) och portnummer (PORT) som du fick av Redis-instansen du precis skapade. Skall skrivas som: ip-adress:port
  4. Ange Redis-serverns lösenord (PASSWORD).
  5. Klicka på "Test Redis Server" för att kontrollera att inställningarna är korrekta.
  6. Klicka på "Save Settings & Purge Caches" för att spara konfigurationen.

Steg 4: Konfigurera övriga inställningar i W3 Total Cache

1. Gå tillbaka till "General Settings" och klicka på fliken "Minify".
  2. Aktivera minifiering för HTML, CSS och JavaScript.
  3. Välj "Disk" som minifieringsmetod.
  4. Klicka på "Save Settings & Purge Caches" för att spara konfigurationen.

Steg 5: Testa W3 Total Cache

1. Logga ut från Wordpress Dashboard och gå till din webbplats och navigera runt för att generera cachade sidor.
  2. Kontrollera att sidorna laddas snabbare än tidigare.
  3. Använd en webbplats som GTmetrix eller Google PageSpeed Insights för att kontrollera att prestandan har förbättrats.

Det var allt. Genom att följa stegen ovan bör du kunna installera och konfigurera W3 Total Cache med Redis på din Wordpress-webbplats. Lycka till!